Choklad- och nötpaj med honung

Paj med choklad, nötter och honung
Ingredienser

Pajdeg:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vatten
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao

Fyllning

4 dl hackade nötter eller mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl honung
1 krm salt

Tillbehör

Vispad grädde

Tillagning

Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en ugnssäker form.

Låt stå i kylen ca 30 min.

Sätt ugnen på 200°.

Grädda pajskalet i 10 min.

Hacka och rosta nötterna/mandeln.

Vispa ägg, socker , salt, vaniljsocker och kakao till fyllningen.
Rör ner smöret.

Strö nötterna/mandeln  över pajskalet och häll över fyllningen.

Baka nedtill i ugnen i ca 20 min.

Servera med vispad grädde.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: