ALLT OM HONUNG
Paj med choklad, nötter och honung

Choklad- och nötpaj med honung

Paj med choklad, nötter och honung. Servera till kaffet eller som dessert.

Pajdeg

100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk vatten
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao

Fyllning

4 dl hackade nötter eller mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl honung
1 krm salt

Till servering

Vispad grädde

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en ugnssäker form.
  2. Låt stå i kylen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Grädda pajskalet i 10 min.
  5. Hacka och rosta nötterna/mandeln.
  6. Vispa ägg, socker , salt, vaniljsocker och kakao till fyllningen.
    Rör ner smöret.
  7. Strö nötterna/mandeln  över pajskalet och häll över fyllningen.
  8. Baka nedtill i ugnen i ca 20 min.
  9. Servera med vispad grädde.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: