Recept på äppelklyftor brynta i honung, smör och rosmarin. Cirka 4 portioner. Servera honungsbrynta äppelklyftor som tillbehör t.ex. till kötträtter som köttbullar med färskost, se exempel-recept längre ner på sidan.
Ingredienser
- 4 st äpplen skurna i klyftor
- 2 msk honung
- 1 tsk rosmarin
- Smör för stekning
Gör så här
- Dela, kärna ut och klyfta äpplen.
- Hetta upp en panna på medelvärme.
- Stek äppelklyftor i honung, smör och rosmarin ca 5 min.
- Servera direkt.
Köttbullar med färskost
- 500 g köttfärs
- 2 dl mandlar eller nötter
- 2 skivor vitt formbröd
- 1 ägg
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl färskost
- 3 msk finhackad bladpersilja
- Hackad mandel eller nötter till servering
Gör så här
- Hacka mandlar eller nötter.
- Smula formbröd och blanda ner ägg, vitlök, salt, peppar och färskost.
- Låt stå i 10 min och blanda ner persilja, mandlar eller nötter och köttfärs.
- Rulla ca 20 köttbullar och stek i smör.
- Servera köttbullarna tillsammans med stakta äppelklyftorna och garnera med hackad mandel eller nötter.