ALLT OM HONUNG
Pärsonsaft med honung | ALLT OM HONUNG

Päronsaft med honung

Recept på hemjord saft av päron som sötas med honung.

Ingredienser

  • 1 kg päron
  • 1 liter vatten
  • 3 dl honung
  • 1/2 citron, saften

Tillagning

  1. Skölj och lyfta päron med skal och kärnor.
  2. Lägg i en kastrull, tillsätt vatten och koka tills päronen mjuknar.
  3. Mosa päronen med en potatisstöt. Häll fruktmassan i en silduk eller fin sil och låt rinna i ca 30 minuter.
  4. Koka upp den avrunna päronsaften, rör ner honung och pressad citron.
  5. Tappa upp i rena glasflaskor med kork och förvara i kylskåp en begränsad tid, eller frys in i flexibel förpackning.
  6. Päronsaften är koncentrerad och späds med vatten vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: