Information om bipollen. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Vild vårsallad med honungsinlagda tranbär
Sallad vårens vilda späda blad, brieost och tranbär inlagda i honung. Servera som förrätt eller tillbehör. Tänk på att förbereda tranbären dagen före. 4 portioner Ingredienser 8 dl blandade späda blad av t.ex. kirskål...
Honung som läppstift
Torra läppar blir mjukare av honung. Vänligt för både din hud, din plånbok och miljön. Honung är enklaste och mildaste läppglans du kan tänka dig. Det smakar ju gott också, du får världens sötaste läppar! Imponera på...
Vildhonung
Vildhonung eller vild honung är ett begrepp som inom biodling används i delar av världen där människan fortfarande rövar honung från vilda bisamhällen med honungsbin i naturen. I Sverige finns, av flera anledningar, som...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Bekämpningsmedel på bivänliga växter
- Vårens kurser i biodling
- Vad gör politikerna i EU för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill