ALLT OM HONUNG
Rödbetskaka med honung | ALLT OM HONUNG

Rödbetskaka med choklad och honung

Kaka med rödbetor, choklad och honung. Servera med vispad honungsgrädde, eller gör en frosting alternativt topping med t.ex. honungschokladglasyr.

Ingredienser

  • 75 g blockchoklad
  • 1/4 dl rapsolja
  • 100 g socker
  • 100 g honung
  • 2 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 200 g rödbetor, kokta och finrivna
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt

Eventuell topping eller tillbehör

Rödbetskaka med honung | ALLT OM HONUNG

Gör så här

  1. Smält choklad och rapsolja i vattenbad.
  2. Vispa ägg, socker och honung pösigt.
  3. Rör ner ytterligare rapsolja, choklad, rödbetor, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i smeten. 
  4. Smörj och bröda en form.
  5. Häll i smeten i formen.
  6. Grädda nedre delen av ugnen 10 min i 200°C.
  7. Minska temperaturen till 175°C och grädda ytterligare ca 30 min tills kakan får färg.
  8. Låt svalna innan servering, eller innan eventuell topping med glasyr breds på.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: