Kaka med rödbetor, choklad och honung. Servera med vispad honungsgrädde, eller gör en frosting alternativt topping med t.ex. honungschokladglasyr.
Ingredienser
- 75 g blockchoklad
- 1/4 dl rapsolja
- 100 g socker
- 100 g honung
- 2 ägg
- 1 dl rapsolja
- 200 g rödbetor, kokta och finrivna
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
Eventuell topping eller tillbehör
- Vispad honungsgrädde
- Chokladglasyr med honung
- Frosting
Gör så här
- Smält choklad och rapsolja i vattenbad.
- Vispa ägg, socker och honung pösigt.
- Rör ner ytterligare rapsolja, choklad, rödbetor, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i smeten.
- Smörj och bröda en form.
- Häll i smeten i formen.
- Grädda nedre delen av ugnen 10 min i 200°C.
- Minska temperaturen till 175°C och grädda ytterligare ca 30 min tills kakan får färg.
- Låt svalna innan servering, eller innan eventuell topping med glasyr breds på.