ALLT OM HONUNG
Svartvinbärssylt med honung | ALLT OM HONUNG

Svartvinbärssylt med honung

Recept på sylt av svarta vinbär och honung. Serveras på t.ex. pannkakor, plättar, gröt, bröd, eller glass. Ska du använda sylten direkt behöver du inte inte koka den. Mixa eller mosa bara bären med honung efter smak och servera.

Ingredienser

  • 1 liter svarta vinbär, färska eller frysta
  • 2 dl vatten
  • 6 dl honung (700 g)

Gör så här

  1. Sjud svarta vinbär och vatten i en kastrull på svag värme ca 15 min.
  2. Ta från värmen och rör ner honung.
  3. Koka upp igen, ta från värmen och skumma av om du vill.
  4. Häll svartvinbärssylten i glasburkar och sätt på lock.
  5. Förvara i kylskåp eller frys in.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.