ALLT OM HONUNG
Apelsinmarmelad med honung | ALLT OM HONUNG

Apelsinmarmelad med honung

I marmelad med apelsin gör honung den fin. Servera på t.ex. bröd, skorpor och kex.

Ingredienser

  • Ca 700 g apelsiner, ekologiska
  • 500 g honung

Gör så här

  1. Tvätta och borsta apelsinerna.
  2. Skär av ändbitarna och skär tunna skivor.
  3. Mixa all apelsin grovt i matberedare, eller lämna ca 200 g i skivor om du vill.
  4. Koka apelsin och honung i kastrull på svag värme ca 30 minuter med omrörning då och då.
  5. Häll i rena glasburkar och sätt på lock.
  6. Låt svalna och förvara i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.