ALLT OM HONUNG
Jäst honung | ALLT OM HONUNG

Jäst honung

Honung kan börja jäsa om den har för hög vattenhalt, för varm temperatur vid förvaring eller exponeras för fuktig rumsluft. Om honung ökar i volym, bildar små luftbubblor och luktar jäst har den antagligen börjat jäsa. Jäsningen gör att den inte längre får kallas honung utan ska betraktas som bagerihonung.

Honung är inte oätlig i och med jäsning. Den kan användas till matlagning och bakning utan problem. En del gillar t.o.m. den jästa, lite spritsiga smaken smaken. För att stanna jäsningen kan honungsburken ställas i kylskåp.

När biodlare skördar honung kontrolleras vattenhalten med refraktometer for att att inte riskera jäsning.

Video som visar och berättar om jäsning i honung.

Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: