ALLT OM HONUNG
Hållbarhet och förvaring av honung

Ekologisk honung

Ekologisk honung är honung som producerats enligt regler för ekologisk biodling. Inom en radie av 3 km från bikupan ska den finnas nektar och pollen från ekologiska odlingar eller naturområden. Honung från biodlingar i städer kan vara svårt att kalla ekologisk. Bina matas med ekologiskt socker eller honung som vintermat. Det är inte tillåtet att använda läkemedlet Apistan mot varroa.

Även om inte alla Sveriges honung har ekologisk märkning på grund av kostnader eller giftintensivt lantbruk i omgivningen, så drivs många biodlingar enligt ekologiska principer. Det är främst lantbruket och naturen i biodlingens omgivning som avgör om honungen kan produceras ekologiskt. För att öka förutsättningarna för svensk ekologisk honung, vare sig den är certifierad eller inte, är det viktigt att välja andra ekologiska och giftfria produkter i butiken. Köper du svensk ekologisk rapsolja så kan förhoppningsvis svensk ekologisk rapshonung skördas i samma område. Innehållet i honungen beror helt på växtligheten och lantbruket som bedrivs i närheten. Hitta lokala ekologiska biodlare på kartan med biodlare.

Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: