ALLT OM HONUNG
Naringsinformation för honung

Näringsinformation

Se vad en svensk sommarhonung kan innehålla

Honung innehåller förutom högvärdigt fruktsocker och druvsocker även mineraler och enzymer som hjälper till i vår matsmältning. Diastas bryter ner stärkelse, invertas bryter ner socker och glukosoxidas omvandlar druvsocker till väteperoxid och glukonsyra. Båda ämnena är bakteriedödande och bekräftar honungens positiva verkan mot förkylningar förorsakade av bakterier.

Druvsocker (Glukos)
ca 30 %.

Fruktsocker (Fruktos)
ca 40 %

Vatten
ca 17 %

Sammansatta sockerarter
ca 17 %

Enzymer, Vitaminer, Mineraler
ca 3 %

Enzymer (Fermenter)
Glukosoxidas, Fosfatas, Invertas, Diastas, Katalas.

Vitaminer
Vitamin C, Vitamin B1, Vitamin B2-komplex, Vitamin B6, Vitamin H.

Mineraler
Kalium, Natrium, Kalcium, Fosfor, Svavel, Klor, Järn, Magnesium och andra spårelement.

Syror
Glukonsyra och andra organiska syror t ex äppel-, citron- och mjölksyra.

Aminosyror
Prolin, Leucin/Isoleucin, Asparaginsyra, Glutaminsyra, Penylanalin, Threonin, Alanin, Arginin, Histidin, Glycin, Lysin, Serin, Valin, Cystein.

Hormon/Trans-mitter
Acetylkolin.

Inhibiner
Flavonoider, Glukosoxidas/väteperoxid och andra baktericider.

Aromämnen
Karbonsyror och estrar t ex fenylättiksyreestrar.

Näringsdeklaration för 100 g honung utan tillsatser

Energi 1340 kj (320 kcal)
Fett 0 g
varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 83 g
varav sockerarter 83 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Källor: Edmund Herold, Heilwerte aus dem Bienenvolk. Eva Crane, Honung.

Läs om honungens hållbarhet och förvaring av honung.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: