Bagerihonung

Allt om honung

Med bagerihonung avses honung a) som är lämplig för industriellt bruk eller som ingrediens i andra livsmedel som därefter bearbetas och b) som kan ha en främmande smak eller lukt, eller ha börjat jäsa eller har jäst, eller har överhettats.

För bagerihonung skall orden ”endast för matlagning och bakning” stå i omedelbar anslutning till beteckningen.

Om bagerihonung har använts som en ingrediens i ett sammansatt livsmedel får beteckningen ”honung” användas i beteckningen på det sammansatta livsmedlet i stället för beteckningen ”bagerihonung”. I ingrediensförteckningen skall dock beteckningen ”bagerihonung” anges.

För filtrerad honung och bagerihonung skall bulkbehållare, förpackningar och handelsdokument tydligt ange produktens beteckning.

Källa: Livsmedelsverkets föreskrifter om honung

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: