Diastas heter ett enzym som bryter ner stärkelse och det finns både i fodersaften och hos växternas nektar.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Viltchili med honung
Rykande het gryta med färs av rådjur eller annat vilt, chili, tomat, bönor, svamp, öl och honung såklart. Receptet ger cirka 4-6 portioner. Ingredienser 1 msk vegetabilisk olja 1 gul lök, hackad 1 paprika, hackad 1-2...
Honungsglaserade revbensspjäll
Grillade revbensspjäll glaserade med honung. Koktiden varierar beroende på om revbensspjällen är stora eller små. Gör dubbel sats av honungsglazen om du vill servera den som sås. ca 4-6 portioner Ingredienser Ca 2 kg...
Ost, kex, päron och honung
En av de mest klassiska desserterna är ost, kex, päron och honung. Alltid lika mysigt och uppskattat av dig själv och eventuella gäster. Till servering Ost, gärna olika sorter Kex, gärna bakade med honung Päron Honung...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling