Diastas heter ett enzym som bryter ner stärkelse och det finns både i fodersaften och hos växternas nektar.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honung för håret
Honung ger det vackraste hår man kan tänka sig. Honung ger ett honungsglänsande, mjukt och lättkammat hår. Perfekt under vinterhalvåret då det kalla vädret ofta gör håret torrt och frissigt. Gör så här Blanda 2 msk...
Ostbricka med honung
Honung och ost är en fantastisk kombination. När det är dags för ostbricka efter kvällsmiddagen serverar du flera sorters ostar. Hårdost, mjukost, färskost, lagrad ost, mögelost – allt går! Komplettera sedan osten...
Honung för minnet
Ät honung regelbundet och du får ett gott minne, god hälsa och kommer varken att känna dig alltför hungrig eller orkeslös. Detta skriver Shen Nong (Shen-nung eller Shennong, lite rörig historia det där) år 50 f.Kr. De...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.