Diastas heter ett enzym som bryter ner stärkelse och det finns både i fodersaften och hos växternas nektar.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Ordlista för honung
Här kan du läsa allt om honung i en ordlista – A till Ö.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Rårörda lingon med honung
Att göra rårörda lingon med honung är ett utmärkt alternativ till raffinerat socker. Enkelt och gott med honungslingon! Video som visar hur du gör rårörda lingon med honung. Ingredienser Lingon Honung efter smak Gör så...
Honungsglaze
Enkel glaze med honung till grillen. Ingredienser 1/2 dl honung 1/2 dl soja 1/2 dl vinäger eller citronsaft Gör så här Blanda alla ingredienser. Pensla glazen på stekt eller grillat kött mot slutet av grillningen. Det...
- Honung
- Biprodukter
- Recept & Tips
- Bok om honung
- Allt om biodling
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Förgiftning av honungsbin
- Höstens kurser i biodling
- Bättre körsbärsskörd när flera biarter sköter pollineringen
- Skogens Honung – Sorthonung, Honungscafé, Biredskap & Keramik
- Nybörjarkurs i biodling
- Den svenska honungen – Landsbygdsministern svarar
- Katastrofalt honungsår i Västerbotten
- Invintring
- Skydds- och övervakningszoner för amerikansk yngelröta
- Etikett för Svensk Honung