Diastas heter ett enzym som bryter ner stärkelse och det finns både i fodersaften och hos växternas nektar.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Stöpa bivaxljus
Stöpta ljus av bivax får den där riktigt trevligt hemgjorda och gammeldagsa känslan. Stöpningen ger ljusen en oregelbunden form och handgjord look som många eftertraktar. Här går vi igenom hur du stöper egna bivaxljus...
Braständare med bivax
Tillverka egna braständare av bivax och t.ex. kottar, kvistar eller gamla trasor. Till braständare rekommenderar vi inte att du handlar nytt fint bivax – som i första hand bör användas till saker som salvor...
Pain d’épices med honung
Ett franskt kryddbröd bakat med honung, som passar bra till ostbrickan. Ingredienser 1 dl honung 1/2 dl rå- eller farinsocker 1 1/2 dl grädde 1 msk blandat anis och fänkål 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kanel 1 dl...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Dna-tester ska avslöja bluffhonung i butikerna
- Julen blir godare med honung
- Biodlingskalender: December
- Bistick
- Biodlingskalender: November
- Tips för lyckad övervintring av bisamhällen
- Höstens kurser i biodling
- Björnens söta stöt kostade odlaren 50 kilo honung
- 80% fuskhonung i tyska butiker
- Snart måste importerad honung och andra biodlingsprodukter komma från listade anläggningar