ALLT OM HONUNG
Rimfrostmönster på honung

Rimfrostmönster på honung

Rimfrostmönsterhonung uppstår ibland på insidan av glaset i honungsburken. Rimfrostliknande mönster är ganska vanligt på honung och är inte mögel som man lätt kan tro. ”Rimfrosten” syns som små ljusa kristaller på glasets insida. Rimfrostmönster kan uppstå om honung med låg vattenhalt förvaras i låga temperaturer. Det kan också bero honungens egenskaper och hur den hanteras. Fylls rå honung i glas utan att värmas, röras och ympas uppstår ofta rimfrostmönster. På välrörd, ympad och lätt värmd honung uppträder rimfrost mer sällan.

Det är inget fel på honung med rimfrostmönster. Honung med rimfrostmönster har ingen smakförändring och är fullt ätbar. Honungen kan värmas lätt i vattenbad eller mikrovågsugn och röras om så smälter rimfrosten bort.

Rimstfrostmönstret är bara en kosmetisk nackdel. Men det behöver inte vara en nackdel – tvärt om! Lokala biodlare kan stolt erbjuda en naturprodukt som skiftar i smak, färg och konsistens under säsong och år. En unik, lokal honung som skiljer sig mot den industriellt uppblandade och processade honungen som har samma färg, konsistens och smak hela tiden.

Läs om hur länge honung håller och hur du förvarar den på bästa sätt.

Film om honung med rimfrostmöster.vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: