Sackaros (sukros, rörsocker, betsocker) är en av de vanligaste sockerarterna i nektar.
Läs mer och honung i böckern Bin till nytta och nöje och Honung.
Sackaros (sukros, rörsocker, betsocker) är en av de vanligaste sockerarterna i nektar.
Läs mer och honung i böckern Bin till nytta och nöje och Honung.
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Hallonhonung är blomspecifik, sortren sorthonung av nektar från växten hallon. Hallon är en av de bästa nektarkällorna för honungsbin under den nordiska säsongen för biodling. Hallonhonung skördas främst från vildhallon...
Färsk honung är en variant på begreppet nyslungad honung. Biodlare använder dock sällan uttrycket färsk utan kallar honungen nyslungad eller möjligtvis nyskördad. Även om vissa nyttigheter i honungen tappar verkan med...
Primörhonung kallas årets eller säsongens första skörd av honung, som skördas under våren, försommaren eller kring Midsommar. Primörhonung är ett begrepp som sällan används av biodlare i Sverige men har ibland dykt upp...
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer