Sackaros (sukros, rörsocker, betsocker) är en av de vanligaste sockerarterna i nektar.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Rimfrostmönster på honung
Rimfrostmönster på honung uppstår ibland på insidan av glaset i honungsburken. Hur ser rimfrost på honung ut? ”Rimfrosten” syns som små ljusa kristaller på glasets insida. Rimfrostliknande mönster är ganska...
Ljusvekar för bivaxljus
För att dina bivaxljus ska brinna så bra som möjligt ska ljusveken anpassas till ljusets tjocklek eller bredd. Det har med ljusvekar ingen exakt vetenskap på grund av mångfalden av bivaxljus, men här är några nyttiga...
Köttbullar med honungsbrynta äppelklyftor
Köttbullar med färskost och äppelklyftor brynta i honung, smör och rosmarin. 4 portioner Ingredienser 500 g köttfärs 2 dl mandlar eller nötter 2 skivor vitt formbröd 1 ägg 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk salt 1 krm...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vårens kurser i biodling
- Tryck egna honungsetiketter
- Biodlarens trädgård: Högsommar
- Yngelklot
- Biodlare i norden och baltikum kräver åtgärder mot fuskhonung
- Svält i bisamhälle
- Biodlingskalender: Februari
- 80 kilo honung stoppad efter spår av insektsmedel
- Nya regler för import av sammansatta livsmedel med bearbetad honung eller andra biodlingsprodukter
- Vinterklot