Sackaros (sukros, rörsocker, betsocker) är en av de vanligaste sockerarterna i nektar.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Te av salvia med honung
Salvia är ett måste i den egna kryddträdgården, för användning som kökskrydda men också för ett stärkande te. Använd färska blad eller torka bladen för tebryggning under vinterhalvåret. Söta ditt salviate med med en...
Honungskanderade nötter
Kandera nötter och frön med honung. Gott som snacks eller hackat på t.ex. glass. Ingredienser 3 dl nötter och frön, t.ex. hasselnötter, valnötter, mandlar, cashewnötter, solrosfrön 1 1/2 msk honung 1 tsk saft från...
Chokladkolasås med honung
Gör din egen kolasås med honung och chokladsmak. Servera honungskolasås t.ex. till glass, frukt eller bär, som dessert eller till fikat. Receptet är för cirka 4 portioner. Ingredienser 2 dl vispgrädde 4 msk honung 1 1/2...
- Honung
- Biprodukter
- Recept & Tips
- Bok om honung
- Allt om biodling
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.