Sackaros (sukros, rörsocker, betsocker) är en av de vanligaste sockerarterna i nektar.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Bröd med smör och honung
Nybakat bröd med smör och honung – är det kanske det vanligaste, enklaste och godaste honungsreceptet? Smör och honung är ju bland det godaste dom finns ihop, och färskt bröd är som gjort för dom båda...
Rengöra ljusstake från bivax
När du använder bivaxljus bör du alltid använda en ljusstake eller ett fat som fångar upp smält och rinnande bivax. Det är ju väldigt vackert när bivaxet rinner och stelnar och bildar fina former, men förr eller senare...
Pannkakor med honung
Recept på klassiska pannkakor som passar lika bra till lunch som till fikat. Garnera med sånt som du gillar, t.ex. honung, bär, vispad grädde, honungsglass, honungssylt, chokladsås med honung, hackad choklad, hackade...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling