Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Gör eget nyttigt godis med honung, havregryn, frön, nötter och torkad frukt eller bär. Ingredienser 1 dl havregryn 1 dl solrosfrö 1 dl valnötter 1/2 dl sesamfrö 1/2 dl russin 1/2 dl hackad torkad frukt eller bär 2 tsk...
Recept på hamburgerbröd jästa med honung. Dessa bröd är lika goda till burgare som till frukost eller mellis. Ingredienser 5 dl fingervarmt vatten 25 g jäst 1-2 msk honung 2 msk rapsolja 1 msk salt ca 12-13 dl vetemjöl...
Enkel och välgörande läppglans med bivax, honung och vegetabilisk olja. Proportionerna i receptet ska ses som utgångspunkt. Känns läppglansen för hård smälter du om den och tillsätter mer olja. Känns läppglansen för lös...
ALLT OM HONUNG™ Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.