Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Hemgjord läsk eller lemonad med svarta vinbär blir extra god när du sötar med honung. Du kan smaksätta med både bär eller blad av svarta vinbär, använder du blad kokar du ett extrakt precis som med svartvinbärsté. Har...
Bifri honung, Bi-fri honung, Binfri honung eller Bin-fri honung är begrepp som används inom livsmedelsindustrin och veganism för att lura konsumenter att honung kan produceras utan honungsbin. Honung och andra...
Här kan du läsa allt om honung i en ordlista – A till Ö.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
ALLT OM HONUNG™ Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.