Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Piffig soppa med morötter, ingefära och honung. Receptet ger ca 4 portioner. Ingredienser 1 liter buljong 3 stora morötter eller 500 g skurna i slattar 1 liten lök, finhackad 1 msk honung 1 msk apelsinsaft eller...
Te av kamomill sägs hjälpa till med matsmältningen och gärna tillsammans med honung och mjölk. Kamomill växer på åkrar, trädor, i sand- och grusmarker, vid vägkanter och gator. Brygg ditt kamomillte av färska blommor...
Prova att gjuta egna bivaxljus direkt i en behållare utav glas. Ett enkelt sätt att gjuta ljus när du inte har en ljusform hemma. Det blir fint och du kan återanvända behållaren om och om igen. Här får du några tips...
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
ALLT OM HONUNG™ Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.