Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till frukt- och druvsocker, som är de enda sockerarter bina kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till frukt- och druvsocker, som är de enda sockerarter bina kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Rödkål med honung och kummin passar bra t.ex. till julskinka, korv, köttbullar eller revbensspjäll. 4 portioner Ingredienser 500 g rödkål 75 g smör 1 hackad gul lök 30 g russin 2 msk honung 1 msk balsamvinäger eller...
Med honung och granskott gör du egen hostsirap som lindrar vid hosta. Plocka färska granskott på våren. Häll honung på granskotten i en burk, sätt på lock, låt stå en tid och sila sedan av honungen. Fungerar lika bra om...
Blomsterhonung är en allmän beteckning för honung av nektar från blommor, blommande träd och buskar. Alla biodlare eller varumärken använder inte beteckningen blomsterhonung. Man skulle kunna säga att blomsterhonung är...
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM HONUNG™. Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies. Läs mer