Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Både herrskap och ringa folk kunna nyttja honungen, och de förnäma använda mycket vax till ljus och vaxstaplar, honung begagnas till många slags sylter och mos, hälsosam syltad ingefära och sköna syltade valnötter ätas...
Smörkola smaksatt med honung, choklad och ingefära. Ca 40 st Ingredienser 100 g smör 2 dl vispgrädde 3 1/2 dl strösocker 1 dl honung 4 msk kakao 2 msk ingefära, färsk och finriven Gör så här Smält smöret i en...
Ca 3 dl Ingredienser 1 pkt (26 g) bruna senapsfrön 1 pkt (26 g) gula senapsfrön 1 dl vatten 1/2 msk vinäger 2 msk honung (gärna en smakrik honung typ ljunghonung eller skogshonung) 2 msk whisky 1/2 tsk salt 1/4 –...
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM HONUNG™ Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.