Enzym som finns i honung härstammar både från nektar och honungsbin.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Müslibars med honung
Müslibars med honung, till mellanmålet eller andra tillfällen när du behöver fylla på med energi och näring. Ca 10 st Ingredienser 1/2 dl olja, t.ex. kokosolja eller rapsolja 0,75 g honung 1/2 dl rörsocker eller...
Färsk honung
Färsk honung är en variant på begreppet nyslungad honung. Biodlare använder dock sällan uttrycket färsk utan kallar honungen nyslungad eller möjligtvis nyskördad. Även om vissa nyttigheter i honungen tappar verkan med...
Kräftlag med honung och mjöd
Gör din egen kräftlag med honung och mjöd eller mölska. Ingredienser Färska, okokade eller frysta kräftor 1 1/2 l vatten per kilo kräftor 1 flaska öl, mjöd eller mölska, 33 cl 2 msk honung 8 dillkronor 1 tsk anis 3/4 dl...
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING
- Kursplan för boken Bin till nytta och nöje
- Skydds- och övervakningszoner för amerikansk yngelröta
- Antalet bikupor har ökat kraftigt i världen
- Smältkanna
- Så blir svenska bin exponerade för växtskyddsmedel
- USA godkänner vaccin mot Amerikansk Yngelröta
- Biodlingskalender: Januari
- Vårens kurser i biodling
- Biodlaren om Jordbruksverkets varning: “Ser det inte som ett problem”
- Gör egen senap med honung