Enzym som finns i honung härstammar både från nektar och honungsbin.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Fusk med honung
Fusk med honung förekommer tyvärr precis som med andra livsmedel. Falsk honung, Fuskhonung eller Svart honung upptäckts ofta i Sverige och resten av världen. Det är antagligen bara toppen på ett falskt honungsberg som...
Chokladmousse med honung
Ljuvlig chokladmousse där honung lyfter smaken i chokladen. 4 portioner Ingredienser 150 g mörk choklad, helst minst 70% 3 dl vispgrädde 1-4 msk honung, beroende på hur söt mousse du vill ha Gör så här Bryt chokladen i...
Fläderbärssaft med honung
Många är mycket förtjusta i fläderblomssaft men för den som inte provat är fläderbärssaft minst lika gott. Här är ett recept på hur du kan göra helt lokalt tillverkad egen saft av färska eller frysta bär från fläder och...
- Honung
- Biprodukter
- Recept & Tips
- Bok om honung
- Allt om biodling
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Förgiftning av honungsbin
- Höstens kurser i biodling
- Bättre körsbärsskörd när flera biarter sköter pollineringen
- Skogens Honung – Sorthonung, Honungscafé, Biredskap & Keramik
- Nybörjarkurs i biodling
- Den svenska honungen – Landsbygdsministern svarar
- Katastrofalt honungsår i Västerbotten
- Invintring
- Skydds- och övervakningszoner för amerikansk yngelröta
- Etikett för Svensk Honung