Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Toscapaj med honung
Fikapaj med frukt eller bär toppad med toscasmet med honung. Toscasmet 75 g smör 1 dl honung 1 1/2 msk mjöl 1 1/2 msk mjölk 1 dl hackad mandel och/eller nötter 1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten Pajdeg...
Äppelcidervinäger och honung
Är du morgontrött eller äter otillräcklig frukost? Honung och äppelcidervinäger kan hjälpa dig på benen. Ingredienser 1 glas ljummet vatten 1 tsk honung 1 msk äppelcidervinäger Gör så här Blanda honung och...
Ljungsnaps med ljunghonung
Det blir inte mer ljung i ljungsnaps än om den sötas med ljunghonung. Använd vilda ljungblommor och ljunghonung från närmaste biodlare som skördar den. Som alkoholfritt alternativ kan du brygga ljungte och söta med...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vårens kurser i biodling
- Vårkontroll efter mild vinter
- Ingrids biodling står tom – tiotusentals bin spårlöst försvunna
- Vårundersökning
- Biodlingskalender: April
- Tryck egna honungsetiketter
- Biodlarens trädgård: Högsommar
- Yngelklot
- Biodlare i norden och baltikum kräver åtgärder mot fuskhonung
- Svält i bisamhälle