Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Små honungskakor med örter
Enkla och goda småkakor med honung att baka när du är sugen på något nyttigt och gott. Ca 40 st Ingredienser 3 1/2 dl vetemjöl 100 g smör 1/2 dl honung 2 msk finhackad rosmarin, timjan eller salvia 1/2 dl råsocker Gör...
Äkta eller falsk honung?
Hur ska man kunna veta vilken honung som är falsk eller äkta? Det är en vanlig fråga vi ofta får från läsare och biodlare brukar få från sina kunder. Med det utbredda fusk som pågår inom den globala handeln med honung...
Honungsprovning
Honungsprovning är en sammankomst eller annat tillfälle där olika sorters honung provas eller avsmakas. Honungsprovning kan ske under marknadsdagar, hos återförsäljare eller i egen gårdsbutik, där kunder får avsmaka...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vårens kurser i biodling
- Biodlingskalender: Januari
- Presentationer för kursledare
- Julen blir godare med honung
- Kursplan för boken Bin till nytta och nöje
- Lidl säljer sirap som ”Veganskt alternativ till honung”
- ICA säljer sirap med vaxkaka som ”honungsersättning”
- SVT uppmuntrar till felmärkning av honung
- Dna-tester ska avslöja bluffhonung i butikerna
- Biodlingskalender: December