Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Rättvisemärkt honung
Rättvisemärkt honung är orättvis honung Rättvisemärkt honung används som säljknep i märkning på honung för att “garantera schyssta villkor” för biodlare i fjärran länder. Rättvisemärkt honung låter ju som en...
Så gör du egen body oil med bivax
En film som visar hur du tillverkar egen body oil med bivax och vegetabilisk olja.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Bee’s Knees Cocktail
Bee’s Knees är en klassisk cocktail av gin, citron och honung. För denna drink rekommenderas att du använder en mild honung som t.ex. Försommarhonung eller Klöverhonung. Receptet gäller per glas. Ingredienser 5 cl...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vad gör politikerna för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill
- Rabatt hos MS Biredskapsfabriken AB
- Sigill för honung