Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Källa: Wikipedia.
Du kanske också gillar
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungsproduktion i Sverige
Enligt EUs Jordbruksstatistik fanns det ca 15 000 biodlare med ca 150 000 bisamhällen i Sverige år 2007.
Mer statistik för biodling finns i boken Bin till nytta och nöje.
Honungspaj med hjortron
Paj med svenska bär och svensk honung. Kan varieras med andra syrliga bär som till exempel vinbär, hallon eller lingon. Pajdeg 3 dl vetemjöl 150 g smör 1 msk honung 1-2 msk kallt vatten Fyllning 2 dl vispgrädde 2 ägg...
Smulpaj med honung
Ingredienser 1 kg frukt eller bär saften av en halv citron 1 dl honung 1 tsk kanel eller mald kardemumma 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1/2 dl solrosfrön 125 g smör 1 tsk potatismjöl Tillagning Sätt på ugn...
Nyheter
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.
ALLT OM BIODLING
- Kursplan för boken Bin till nytta och nöje
- Skydds- och övervakningszoner för amerikansk yngelröta
- Antalet bikupor har ökat kraftigt i världen
- Smältkanna
- Så blir svenska bin exponerade för växtskyddsmedel
- USA godkänner vaccin mot Amerikansk Yngelröta
- Biodlingskalender: Januari
- Vårens kurser i biodling
- Biodlaren om Jordbruksverkets varning: “Ser det inte som ett problem”
- Gör egen senap med honung