Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Läppbalsam med bivax
Cerat eller läppbalsam med bivax och ekologisk vegetabilisk olja vårdar och skyddar torra läppar. Det är enkelt att göra sitt eget bivaxcerat. Recept för cerat liknar de som används för bivaxsalva men med proportioner...
Smördegskakor med honung
Goda smördegskakor med honung som är enkla att tillaga. Här ges ett par exempel på fyllningar men du kan använda vad du vill. Färska eller djupfrysta bär och en sked honung är utmärkt fyllning i denna typ av kakor...
Mandelbiskvier med honung
Goda mini-biskvier med mandel och honung. Serveras som tillbehör för nyponsoppa eller glass. Om du inte vill ha med mandlarnas skal, som kan ge lite bittrare smak, så skållar du mandlarna i kokande vatten några minuter...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
Recept & tips
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
ALLT OM BIODLING
- Biodlingskalender: November
- Etikett för Svensk Honung
- Höstens & vinterns kurser i biodling
- Honung i näsan skulle stoppa förkylning – nu skrotas reklamen
- Varroakontroll under mild höst
- Honungstorka och invintring på jungfruvax
- Remiss: Förslag om föreskrifter om honung och bagerihonung
- Biodlingskalender: Oktober
- Skogens Bikupa
- Biodlaren Åkes oväntade knep för succé: ”Skogshallon”








