ALLT OM HONUNG
Sensommarhonung - Honung - Sorthonung

Hur mycket honung bör jag äta?

Vi får ibland frågor om hur mycket honung man kan äta utan att det påverkar hälsan. Observera att vi inte kan ge några personliga rekommendationer om dagligt intag av honung. Vi som gör den här webbplatsen äter honung en eller flera gånger om dagen utan problem. Men det är helt individuellt om det är bra eller inte för dig att göra det samma.

Även om honung innehåller små nyttigheter som är bra för kroppen och hälsan så innehåller den även mycket energi som du ska göra av med genom fysiskt arbete eller träning. Du bör inte överkonsumera honung i sådan omfattning att det påverkar hälsan negativt.

Ät honung i lagom doser och betrakta den som en naturlig del av kosten, som den har varit för människan i alla tider. Se också till att du äter riktig honung från så lokala biodlare som möjligt, prisdumpad honungsförfalskning ger inga hälsofördelar.

Läs Livsmedelsverkets rekommendationer och kostråd för energiintag och jämför med Livsmedelsverkets information om näringsinnehåll för honung.

Har du sjukdomar eller andra besvär rekommenderar vi att du rådgör med vården så att du anpassar ditt eventuella intag av honung efter just dina behov.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: