ALLT OM HONUNG
Honung som första förband

Honung som första förband

Honung har använts till sårbehandlling sedan urminnes tider och är idag ett etablerat behandlingsalternativ för svårläkta sår. Flera forskningsstudier visar att honung kan hämma tillväxten av bakterier och olika svamparter som försvårar sårläkning. Honung kan läggas på sår för att lindra värk och stimulera läkning och sägs också vara effektivt på brännsår och liggsår.

Observera att på grund av honungens varierade ursprung och innehåll ska försiktighet iakttas. Inom sjukvården används normalt sett så kallad medicinsk honung från kontrollerat ursprung och som rensats från sporer och pollen. Läkemedelsindustrin vill såklart sälja sina dyra produkter, men var medveten om att det är helt på egen risk om du testar sårbehandling med lokal honung på egen hand.

Läs om honungens medicinska egenskaper


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: