Kristallisering

Kristalliserad / fast honung

Kristalliserad honung, kanderad honung eller fast honung kallas honung av nektar från växter som med tiden får mer trögflytande, fast, eller hård konsistens. I nästan alla nordiska honungssorter bildas förr eller senare kristaller. Nyslungad/nyskördad honung är alltid flytande. Efter en tid övergår honungen i fast form, genom att sockret kristalliserar. Om vattenhalten är låg och andelen druvsocker hög så börjar honungen kristallisera tidigt, i värsta fall redan innan den slungats ur vaxkakan. Läs mer om honungens konsistens. Vill man göra kristalliserad honung flytande igen så kan man värma den försiktigt, läs mer. Läs mer om honung i böckerna Bin till nytta och nöje och Honung.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: