ALLT OM HONUNG
Ta vara på den sista resten honung i honungsburken!

Ta vara på den sista resten honung i honungsburken

Av respekt för honungsbinas flit tar vi alltid tillvara på den sista honungen i honungsburken. Även om honungsresterna kan tyckas vara små är det en form av matsvinn att låta den gå till spillo. Ett fiffigt sätt är att lösa upp honungsrester med en varm dryck. Återanvänd dina tomma honungsburkar i självhushållet eller returnera dom i glasåtervinningen.

Gör så här

  1. Värm t.ex. te eller mjölk och häll i honungsburken när vätskan är fingervarm.
  2. Sätt på locket, låt stå en stund eller skaka tills honungen löser sig.
  3. Häll upp i en kopp och servera.

Tänk på att inte värma honungen till för hög temperatur, då dör nämligen nyttiga enzymer. Den som sötar sitt dryck med honung kan se till att inte ha den i kokhett vätska. Först när teet är lagom varmt för att drickas, fingervarmt, häller du ner tevattnet honungsburken.

Film som visar hur du tar vara på honungsresterna i honungsburken.

Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: