ALLT OM HONUNG
Honungens konsistens

Värmebehandlad honung

För att honung skall förbli flytande måste den värmas till över 85°C under längre tid. HMF-halten (hydroximetylfurfural) ökar då i honungen och är i höga doser skadlig för bina som till och med kan dö av sådan honung. Honung med hög HMF-halt är inte skadlig för oss människor, men det som är nyttigt i honungen förstörs.

För den som vill smälta kristalliserad honung räcker det med ca 35°C för att göra honungen flytande, om den kristalliserar igen efter en tid är det bara att upprepa proceduren.

Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: