Recept på äppelstrudel eller apfelstrudel med honung. Servera till fikat eller som dessert.
Ingredienser deg
- 3 dl mjöl
- 1 ägg
- 1 krm salt
- 3 msk vatten
- 1 msk smält smör + 1 msk till pensling
Ingredienser fyllning
- 4 äpplen, i tunna skivor
- 1 dl russin
- 1 dl honung
- 1 dl mandel, malen
- 1 msk kanel
Till servering
- Pudersocker
Gör så här
- Mixa ihop degen i matberedare. Dela degen i två delar och kavla ut varje del 25 x 10 cm. Fortsätt därefter att på en handduk eller bakpapper dra ut degen tunt till 30 x 25 cm. Pensla ytorna med smält smör.
- Fördela fyllningen på degen och rulla ihop den med hjälp av en handduk eller bakpapper till längder. Pensla med smält smör och baka i 175°C ugn ca 20-30 min tills längderna får färg. Pensla ytterligare med smält smör.
- Sikta på pudersocker vid servering.