Bladhonung Biodlare | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY SWDEN AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Rårörd honungssylt
Att göra rårörd sylt med honung är enkelt och blir gott. Använd en sorts bär eller kombinera flera sorter. Servera rårörd honungssylt till exempel till gröt, pannkakor, våfflor, blodpudding, rårakor, kroppkakor...
Honungsglass
Recept på glass gjord med äggulor, mjölk och honung. Honungsglass förbereds helst dagen före servering. Ingredienser 5 äggulor 5 dl mjölk 2-2 1/2 dl honung Eventuell smaksättning Färska hackade eller finstötta torkade...
Sellerisallad med honung och nötter
Krämig sallad på selleri med honung och nötter. Servera som tillbehör. 2-4 portioner Ingredienser 2 dl grovt riven selleri 1 litet grovt rivet äpple 1 dl gräddfil 1 tsk honung 1 tsk senap 1 tsk dragon 1 tsk salt 1 tsk...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Biodlingskalender: Februari
- 80 kilo honung stoppad efter spår av insektsmedel
- Nya regler för import av sammansatta livsmedel med bearbetad honung eller andra biodlingsprodukter
- Vinterklot
- Vårens kurser i biodling
- Etikett för Svensk Honung
- Etikett för bipollen
- Biodlingskalender: Januari
- Presentationer för kursledare
- Julen blir godare med honung