Servera färska bär och toppa med nyslungad honung. Enkelt och gott. Har du fast honung kan du värma den försiktigt i vattenbad eller kastrull så smälter den.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungsglaserade revbensspjäll
Grillade revbensspjäll glaserade med honung. Koktiden varierar beroende på om revbensspjällen är stora eller små. Gör dubbel sats av honungsglazen om du vill servera den som sås. ca 4-6 portioner Ingredienser Ca 2 kg...
Aroniasaft med honung
Recept på saft av bär från aronia och honung. Ingredienser 2 liter aroniabär 4 dl vatten 500 g honung Gör så här Rensa och skölj bären. Koka bär och vatten i en kastrull ca 10 minuter. Mosa bären med en potatisstöt. Låt...
Sallad med fetaost, brysselkål och honung
En rejäl sallad med fetaost, brysselkål och honung. Servera som lunchsallad eller matigt tillbehör. Recept för ca 4 portioner. Ingredienser 500 g brysselkål 1 rödlök 2 msk ättika 4 msk strösocker 6 msk vatten 3 msk...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Biodlarens fasa – stort utbrott av cementhonung
- Tappet: Årets honungsskörd backade 30 procent
- Biodlarnas skräck – cementhonung i kuporna
- Sila bin
- Biodlingskalender: September
- Höstens kurser i biodling
- Säljmaterial för biodlare
- Svart aronia
- Biodlare larmar om uselt år för honung: ”Extremt dåligt”
- Inget dunderår för honung – ändå är biodlaren nöjd