Gjuta bivaxljus i silikonform | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Blåbärste med honung
Gör eget te av blad från blåbär och söta med honung. Plocka färska blåbärsblad i skogen gärna under försommaren, men det går bra senare under sommaren också bara inte bladen är vissnade. Ingredienser Vatten, 1 kopp per...
Honungskanderade nötter
Kandera nötter och frön med honung. Gott som snacks eller hackat på t.ex. glass. Ingredienser 3 dl nötter och frön, t.ex. hasselnötter, valnötter, mandlar, cashewnötter, solrosfrön 1 1/2 msk honung 1 tsk saft från...
Norrbottnisk honungskaka
Kaka från Norrbotten med honung, citrusskal, ingefära och kanel. Servera till kaffet. Receptet är från boken Svenska landskapsrätter, Oskar Jakobsson 1963. Ingredienser 200 g honung 150 g farinsocker 125 g smör 3 ägg 1...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.