ALLT OM HONUNG
Grillad aubergine med honung

Grillad aubergine med honung

Grillad aubergine-skivor marinerade i honung, het chili och örter. Lämpligt som förrätt eller tillbehör. Recepter ger ca 4 portioner.

Ingredienser

  • 3 st auberginer
  • Olivolja
  • 1 röd chilifrukt
  • Timjan eller de örtkryddor du har, helst färska
  • 1 msk honung
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Skala, skiva auberginerna och lägg i en oljad långpanna. Pensla skivorna med olja, salta och peppra.
  2. Grilla 250°C i 10 min. Vänd en gång, pensla med olja och krydda igen. Grilla i 10 min till.
  3. Lägg hälften av skivorna på ett fat. Strö över hälften av den finhackade chilin, örterna, honungen och citronsaften. Lägg på resten av skivorna och upprepa.
  4. Låt stå i kylen en halvtimme innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.