Recept på saftiga havrefrallor i bitar bakade med honung. Trevligt matbröd till, frukost mellanmål eller när som helst.
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 7 dl mjölk
- 50 g smör
- 50 g jäst
- 1 tsk salt
- 2 msk honung
- 10 dl siktat speltvete
Garnering
- Solrosfrön, pumpakärnor eller sesamfrön
- Siktat speltvete
Gör så här
- Värm mjölk och tillsätt havregryn, låt svalna i en bunke.
- Tillsätt smör, salt, jäst och honung. Rör ut väl.
- Tillsätt vetemjölet lite i taget och blanda väl.
- Låt jäsa under duk ca 1 halvtimme.
- Pensla rapsolja på en mindre bakplåt med höga kanter.
- Bred försiktigt ut degen över plåten och låt jäsa under duk någon halvtimme till.
- Sätt ugnen på 200°C
- Strö frön eller pumpakärnor över degen och tryck fast dom lätt.
- Pudra över lite vetemjöl med en tesil.
- Grädda brödet cirka 20 minuter eller tills det får en vacker färg.
- Låt svalna.
- Bryt eller skär bitar vid serving eller infrysning.
- Servera med smör och eventuell pålägg efter smak.