ALLT OM HONUNG
Havrefrallor med honung | ALLT OM HONUNG

Havrefrallor med honung

Recept på saftiga havrefrallor i bitar bakade med honung. Trevligt matbröd till, frukost mellanmål eller när som helst.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 7 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 10 dl siktat speltvete

Garnering

  • Solrosfrön, pumpakärnor eller sesamfrön
  • Siktat speltvete

Gör så här

  1. Värm mjölk och tillsätt havregryn, låt svalna i en bunke.
  2. Tillsätt smör, salt, jäst och honung. Rör ut väl.
  3. Tillsätt vetemjölet lite i taget och blanda väl.
  4. Låt jäsa under duk ca 1 halvtimme.
  5. Pensla rapsolja på en mindre bakplåt med höga kanter.
  6. Bred försiktigt ut degen över plåten och låt jäsa under duk någon halvtimme till.
  7. Sätt ugnen på 200°C
  8. Strö frön eller pumpakärnor över degen och tryck fast dom lätt.
  9. Pudra över lite vetemjöl med en tesil.
  10. Grädda brödet cirka 20 minuter eller tills det får en vacker färg.
  11. Låt svalna.
  12. Bryt eller skär bitar vid serving eller infrysning.
  13. Servera med smör och eventuell pålägg efter smak.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: