Honungsglaserade julrevbensspjäll

Honungsglaserade julrevbensspjäll

Revbensspjäll med en juligt kryddad honungsglaze.

4 portioner

Ingredienser

1 kg tunna revbensspjäll
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Honungsglaze
1 dl mörkt öl eller julmust
4 msk kinesisk soya
4 msk honung
4 msk bbq-sås eller chilisås, olivolja, paprika, salt och peppar

Tillagning

Ugnsvärme 175°.

Lägg revbenen på en ugnspanna med bakplåtspapper.

Salta och peppra och sätt mitt i ugnen ca 45 minuter. Vänd spjällen efter halva tiden.

Blanda glazen i en kastrull och koka ihop ca 10 minuter.

Ta ut och pensla spjällen med glazen och sätt tillbaka i ugnen i ca 15 minuter. Vänd spjällen efter halva tiden.

Apiscandia 2022 Digital
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer