ALLT OM HONUNG
Honungsknäckebröd Recept | ALLT OM HONUNG

Honungsknäckebröd

Att göra eget knäckebröd med honung är enkelt och blir mycket gott. Servera med smör, ost och honung eller vilka pålägg som helst.

Ingredienser

20 g jäst
1 msk honung
1 msk salt
3 dl vatten
4 dl grovt rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
1/2 dl solros- eller linfrö
2 dl sesamfrö

Gör så här

  1. Rör ut jästen, honungen och saltet i kallt eller ljummet vatten. 
  2. Blanda i rågmjölet när jäst och honung löst sig. 
  3. Rör därefter i resten av mjölet och fröerna så allt blandas väl. 
  4. Låt degen jäsa några timmar. Rågmjölet utvecklar mer smak om degen får tid på sig. Det gör inget om den får jäsa till nästa dag. 
  5. Dela degen i 6 bitar. Kavla bitarna till tunna kakor med mjölet som sparats till utbakning. 
  6. Borsta bort överflödigt mjöl och nagga kakorna med gaffel om du vill.
  7. Placera bröden på bakplåt och stansa med rund pepparkaksform om du vill ha hål i mitten.
  8. Baka i 225°C ugn, cirka 10 min. Använd flera bakplåtar att växla mellan så arbetar du snabbare.
  9. Ta ut bröden och låt svalna på galler.
  10. Förvara ditt honungsknäckebröd torrt i rumstemperatur.

Video som visar hur du bakar eget knäckebröd med honung.



vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare.  Läs mer

error: