ALLT OM HONUNG
Honungsrostad pumpasoppa med muskot

Honungsrostad pumpasoppa med muskot

Smakrik och rökig soppa där pumpan rostas och karameliseras med hjälp av honung i ugn. Servera pumpasoppan med t.ex. nybakade honungsfrallor eller något rostat bröd.

Cirka 4 portioner

Ingredienser

ca 2 kg pumpa, skalad, avkärnad, grovhackad
2 st lökar, i fjärdedelar
2 st vitlöksklyftor, skalade
2 msk olivolja
2 msk honung
½ tsk muskotnöt, mald
Flingsalt och malen svartpeppar
1 st buljongtärning i ca 500 ml vatten
25 g smör

Till servering

Gräddfil
Flingsalt och malen svartpeppar
Hackad persilja eller gräslök
Rostat eller nybakat bröd

Tillagning

  1. Värm ugn till cirka 200-220°C. Klä 1-2 ugnsplåtar med bakplåtspapper och lägg på pumpa, lök och vitlök. Ringla över olja och honung, strö över muskotnöt, salt och svartpeppar. Rosta i 40 minuter eller tills grönsakerna är riktigt mjuka och gyllenbruna.
  2. Lös upp buljongstärningen i hett vatten. Häll grönsakerna i en mixer. Tillsätt ca 250 ml av buljongen och mixa tills det blir slätt. Beroende på storleken på din mixer kan du behöva bearbeta grönsakerna i omgångar.
  3. Häll i en stor kastrull och tillsätt mer buljong om du vill ha en soppa med tunnare konsistens.
  4. Låt sjuda på medelvärme i 10 minuter eller tills soppan är varm. Rör ner smör.
  5. Häll soppan i serveringsskålar. Stänk på lite gräddfil och strö över persilja eller gräslök. Krydda med flingsalt och malen svartpeppar. Servera med rostat bröd.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: