ALLT OM HONUNG
Honungsrostad pumpasoppa med muskot

Honungsrostad pumpasoppa med muskot

Smakrik och rökig soppa där pumpan rostas och karameliseras med hjälp av honung i ugn. Servera pumpasoppan till nybakade honungsfrallor eller rostat bröd.

Cirka 4 portioner

Ingredienser

ca 2 kg pumpa, skalad, avkärnad, grovhackad
2 st lökar, i fjärdedelar
2 st vitlöksklyftor, skalade
2 msk olivolja
2 msk honung
½ tsk muskotnöt, mald
Flingsalt och malen svartpeppar
1 st buljongtärning i ca 500 ml vatten
25 g smör

Till servering

Gräddfil
Flingsalt och malen svartpeppar
Hackad persilja eller gräslök
Rostat eller nybakat bröd

Tillagning

  1. Värm ugn till cirka 200-220°C. Klä 1-2 ugnsplåtar med bakplåtspapper och lägg på pumpa, lök och vitlök. Ringla över olja och honung, strö över muskotnöt, salt och svartpeppar. Rosta i 40 minuter eller tills grönsakerna är riktigt mjuka och gyllenbruna.
  2. Lös upp buljongstärningen i hett vatten. Häll grönsakerna i en mixer. Tillsätt ca 250 ml av buljongen och mixa tills det blir slätt. Beroende på storleken på din mixer kan du behöva bearbeta grönsakerna i omgångar.
  3. Häll i en stor kastrull och tillsätt mer buljong om du vill ha en soppa med tunnare konsistens.
  4. Låt sjuda på medelvärme i 10 minuter eller tills soppan är varm. Rör ner smör.
  5. Häll soppan i serveringsskålar. Stänk på lite gräddfil och strö över persilja eller gräslök. Krydda med flingsalt och malen svartpeppar. Servera med rostat bröd.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: