Recept på senap smaksatt med honung och whisky. Receptet ger ca 3 dl honungssenap.
Ingredienser
- 1 pkt (26 g) bruna senapsfrön
- 1 pkt (26 g) gula senapsfrön
- 1 dl vatten
- 1/2 msk vinäger
- 2 msk honung (gärna en smakrik honung typ ljunghonung eller skogshonung)
- 2 msk whisky
- 1/2 tsk salt
- 1/4 – 1/2 dl rapsolja
Tillagning
- Koka senapsfrön med vatten så att de mjuknar.
- Använd matberedare med stålkniv. Häll de blöta senapsfröna i matberedare och kör ca 5-6 min tills blandningen får en krämig konsistens av de gula fröna och bruna förblir hela.
- Tillsätt vinäger, honung, whisky, salt och rapsolja och kör matberedaren en liten stund till.
- Förvara honungssenapen med lock i kylskåp. Honungssenapen smakar bäst om den får mogna några dagar i kylen innan servering.