ALLT OM HONUNG
Honungssenap med whiskey

Honungssenap med whisky

Recept på senap smaksatt med honung och whisky. Receptet ger ca 3 dl honungssenap.

Ingredienser

  • 1 pkt (26 g) bruna senapsfrön
  • 1 pkt (26 g) gula senapsfrön
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk vinäger
  • 2 msk honung (gärna en smakrik honung typ ljunghonung eller skogshonung)
  • 2 msk whisky
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 – 1/2 dl rapsolja

Tillagning

  1. Koka senapsfrön med vatten så att de mjuknar.
  2. Använd matberedare med stålkniv. Häll de blöta senapsfröna i matberedare och kör ca 5-6 min tills blandningen får en krämig konsistens av de gula fröna och bruna förblir hela.
  3. Tillsätt vinäger, honung, whisky, salt och rapsolja och kör matberedaren en liten stund till.
  4. Förvara honungssenapen med lock i kylskåp. Honungssenapen smakar bäst om den får mogna några dagar i kylen innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.