ALLT OM HONUNG
Honungsshot med ingefära och citron

Honungsshot med ingefära och citron

Välgörande shot med honung, ingefära och citron. Dubbla ingredienserna om du använder en 1-liters flaska. 1-2 honungsshots om dagen kan hjälpa dig hålla dig frisk och fräsch.

Ingredienser

0,4 liter vatten (till 0,5-liters flaska)
Ca 50 g riven ekologisk färsk ingefära
Ca 1 dl honung, beroende på vilken sötma du vill ha
1-2 ekologiska citroner, saften

Gör så här

  1. Riv ingefäran grovt och koka upp med vattnet i en kastrull. Låt sjuda på lägsta värmen cirka 20 min. Vill du ha mer rå ingefära kan du koka upp vattnet först och ta kastrullen från värmen, lägg i ingefäran och låt stå med lock någon timme. Vill du ha extra mycket rå ingefära kan du grovriva hälften av ingefäran för uppvärmning, finriva resten och tillsätta när det grovrivna har silats bort enligt nedan.
  2. Sila bort ingefärsrivet och rör ner honungen när vätskan är fingervarm. Pressa citron och blanda ner citronsaften och eventuell finriven ingefära.
  3. Häll i flaska med kork eller burk med lock. Låt svalna helt och ställ i kylskåp.
  4. Servera i små shot- eller snapsglas. Skaka flaskan eller burken ordentligt innan servering.

Här är en film som visar exempel på hur du gör egen honung- och ingefärsshot.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.