Ketjap manis med honung. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Senapssill med honung och chili
Krämig senapssill med söt honung och het chili. Recept för 2-4 portioner. Ingredienser 1 förpackning 5-minuterssill, ca 420 g 1/2 röd chilifrukt 2 msk rapsolja 1/2 dl honungssenap, se recept här 1 1/2 msk honung 1 msk...
Ta vara på den sista resten honung i honungsburken
Av respekt för honungsbinas flit tar vi alltid tillvara på den sista honungen i honungsburken. Även om honungsresterna kan tyckas vara små är det en form av matsvinn att låta den gå till spillo. Ett fiffigt sätt är att...
Kontroll av honung
Kontroll av honungens ursprung För att kontrollera vilka blommor bina samlat honungen ifrån görs en pollenanalys av honungen. För att honungen skall få namn efter blomsort (sorthonung) krävs en pollenhalt på över 50%...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vårens & sommarens kurser i biodling
- Öppet hus hos Freddy Duwe
- Jans bikupor i Kävlinge har vandaliserats flera gånger
- Miljoner bin har mystiskt försvunnit – Sven kan ha svaret
- Tomma kupor gäckar biodlare – miljoner bin har försvunnit
- Biodlarens tips: Så skapar man en fristad för pollinatörer
- Utmaningen för biodlaren i Sollefteå: Bin dör under vintern
- Tidig utökning på våren
- Biodlingskalender: Maj
- Utökning