ALLT OM HONUNG
Köttbullar med honungsbrynta äppelklyftor

Köttbullar med honungsbrynta äppelklyftor

Köttbullar med färskost och äppelklyftor brynta i honung, smör och rosmarin.

4 portioner

Ingredienser

500 g köttfärs
2 dl mandlar eller nötter
2 skivor vitt formbröd
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl färskost
3 msk finhackad bladpersilja
4 äpplen skurna i klyftor
2 msk honung
1 tsk rosmaring
Smör för stekning

Till servering

Hackad mandel eller nötter

Tillagning

  1. Hacka mandlar eller nötter.
  2. Smula formbröd och blanda ner ägg, vitlök, salt, peppar och färskost. Låt stå i 10 min och blanda ner persilja, mandlar eller nötter och köttfärs.
  3. Rulla ca 20 köttbullar och stek i smör.
  4. Stek äppelklyftor i honung, smör och rosmarin ca 5 min.
  5. Servera köttbullarna tillsammans med äppelklyftorna och garnera med hackad mandel eller nötter.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: