Köttbullar med honungsbrynta äppelklyftor

Köttbullar med honungsbrynta äppelklyftor

4 portioner

Ingredienser

500 g köttfärs
2 dl mandlar eller nötter
2 skivor vitt formbröd
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl färskost
3 msk finhackad bladpersilja
4 äpplen skurna i klyftor
2 msk honung
1 tsk rosmaring
smör för stekning

Tillagning

Hacka mandlar eller nötter.

Smula formbröd och blanda ner ägg, vitlök, salt, peppar och färskost. Låt stå i 10 min och blanda ner persilja, mandlar eller nötter och köttfärs.

Rulla ca 20 köttbullar och stek i smör.

Stek äppelklyftor i honung, smör och rosmarin ca 5 min.

Servera köttbullarna tillsammans med äppelklyftorna och garnera med hackad mandel eller nötter.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: