Miljövänligt gravljus av bivax

Miljövänligt gravljus - Bivax - Bivaxljus

Under Alla helgons dag tänds tusentals gravljus på landets kyrkogårdar. Men gravljusen är sällan miljövänliga. Med en återvunnen honungsburk och ett rullat ljus av bivax gör du ett miljövänligt och vackert gult gravjus. Perfekt för dig som vill minnas anhöriga på ett miljövänligt sätt. Se beskrivning hur du rullar bivaxljus här eller gör så här:

Köp vaxmellanväggar av bivax hos biodlare eller biredskapsbutiker. Skär vaxmellanväggen i två delar. Fäst veken på ena sida och rulla ihop ljuset. Fortsätt rulla ljuset med den andra biten av mellanväggen så att du får ett tjockt ljus. Honungsburkar kan återvinnas för eget bruk, vare sig det är till egen honung, sylt mm. Men det blir även en enkel lykta till gravljus. Smält lite i botten på ljuset över en låga och tryck fast det i botten på honungsburken. Klart!

Video som visar hur du gör rullade bivaxljus.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: