ALLT OM HONUNG
Norrbottnisk honungskaka - Recept | ALLT OM HONUNG

Norrbottnisk honungskaka

Kaka från Norrbotten med honung, citrusskal, ingefära och kanel. Servera till kaffet. Receptet är från boken Svenska landskapsrätter, Oskar Jakobsson 1963.

Ingredienser

200 g honung
150 g farinsocker
125 g smör
3 ägg
1 msk rivet apelsinskal
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk kryddnejlika
1 tsk kanel
1 krm salt
225 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mandel, hackad

Gör så här

  1. Värm honungen så den blir flytande.
  2. Rör smör och socker pösigt och blanda med honungen.
  3. Tillsätt ett ägg åt gången och rör smeten kraftigt.
  4. Tillsätt övriga ingredienser, mjöl blandat med bakpulver sist.
  5. Häll i en smord långpanna och strö på mandel.
  6. Lägg ett smörat bakplåtspapper över kakan och grädda 200-225°C tills ett stickprov inte kladdar.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.