ALLT OM HONUNG
Päronflan med honung - Recept | ALLT OM HONUNG

Päronflan med honung och kardemumma

Snabblagat och gott fikabröd med päron, honung och kardemumma. Servera med lättvispad grädde.

Deg

3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk honung

Fyllning/topping

3 päron, i tunna skivor
2 msk honung
1/2 msk kardemumma, stött eller malen

Till servering

1 msk smält smör
Vispad grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180°C.
  2. Blanda vetemjöl, smör och 2 msk honung i matberedare till en deg. Kavla ut degen.
  3. Skär päron i tunna skivor och lägg dem på den utkavlade degen, på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ringla ca 2 msk honung över päronskivorna och strö över kardemumma.
  5. Baka i ugn ca 15 minuter.
  6. Pensla kakan med 1 msk smält smör medan den är varm och servera direkt.


Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: