ALLT OM HONUNG
Päronpaj med honung | ALLT OM HONUNG

Päronpaj med honung

Paj med päron och honung blir pärfekt till fikat.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 tsk ingefära, färsk och riven
  • 1 ägg
  • 4-5 päron

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom päron till en deg.
  2. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en 20-25 cm rundel.
  3. Lägg ena rundeln i en pajform.
  4. Skär päronen i klyftor och skär bort kärnhusen.
  5. Lägg päronen med spetsiga sidan uppåt, med skaftsidan mot mitten.
  6. Placera det andra degarket över päronen och tryck ihop degen i kanten.
  7. Baka i ugn 180°C ca 25-30 min.
  8. Låt svalna lite innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.