Recept på plommonkräm sötad med honung. Utmärkt till frukost, lunch eller mellanmål. Perfekt när plommonets eller krikonets grenar hänger tunga i trädgården eller om du har fryst in sommarens plommonskörd. För tjockare kräm tillsätt mer potatismjöl, för sötare smak tillsätt mer honung.
Ca 4 portioner
Ingredienser
Ca 1 liter eller 500 g färska eller frysta plommon, urkärnade
3 dl vatten
1 dl honung, eller efter smak
1/2 msk kanelpulver
3 msk potatismjöl
Tillagning
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Lägg i de urkärnade plommonen och kanel, låt sjuda med lock ca 10 min eller tills bären spricker.
- Ta bort kastrullen från värmen.
- Mixa med stavmixer om du vill ha en slätare kräm.
- Rör ut potatismjölet i 1/2 dl kallt vatten.
- Häll ner mjölredningen och vispa eller mixa.
- Koka upp och ställ från värmen.
- Rör ner honung efter smak medan krämen svalnar.
- Servera med kall mjölk.