ALLT OM HONUNG
Recept Plommonkräm med honung | ALLT OM HONUNG

Plommonkräm med honung

Recept på plommonkräm sötad med honung. Utmärkt till frukost, lunch eller mellanmål. Perfekt när plommonets eller krikonets grenar hänger tunga i trädgården eller om du har fryst in sommarens plommonskörd. För tjockare kräm tillsätt mer potatismjöl, för sötare smak tillsätt mer honung.

Ca 4 portioner

Ingredienser

Ca 1 liter eller 500 g färska eller frysta plommon, urkärnade
3 dl vatten
1 dl honung, eller efter smak
1/2 msk kanelpulver
3 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Koka upp vatten i en kastrull.
  2. Lägg i de urkärnade plommonen och kanel, låt sjuda med lock ca 10 min eller tills bären spricker.
  3. Ta bort kastrullen från värmen.
  4. Mixa med stavmixer om du vill ha en slätare kräm.
  5. Rör ut potatismjölet i 1/2 dl kallt vatten.
  6. Häll ner mjölredningen och vispa eller mixa.
  7. Koka upp och ställ från värmen.
  8. Rör ner honung efter smak medan krämen svalnar.
  9. Servera med kall mjölk.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: