ALLT OM HONUNG
Rabarbermarmelad med honung | ALLT OM HONUNG

Rabarbermarmelad med honung

Recept på marmelad av rabarber och honung. Rabarbermarmelad är gott att servera t.ex. till rostat bröd, skorpor eller glass.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 1/2 dl honung
  • 1/2 dl vatten
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk saft av pressad citron

Gör så här

  1. Skölj och ansa bort segt ytskikt på rabarber. Skär rabarbern i skivor.
  2. Koka upp rabarber, honung, vatten och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka på medeltemperatur ca 10-15 minuter.
  3. Rör ner citronsaft, koka en minut till och skumma av om du vill.
  4. Häll i glasburkar, sätt på lock och låt svalna. 
  5. Förvara i kylskåp under begränsad tid eller frys in.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.