Att göra rårörd sylt med honung är enkelt och blir gott. Använd en sorts bär eller kombinera flera sorter. Servera rårörd honungssylt till exempel till gröt, pannkakor, våfflor, blodpudding, rårakor, kroppkakor, köttbullar, vilt eller renskav.
Ingredienser
- Valfria bär, t.ex. jordgubbar, lingon, blåbär, björnbär eller vinbär
- Honung
Gör så här
- Lägg färska eller frysta bär i en skål eller bunke. Dela eller mosa större bär lite.
- Tillsätt honung efter smak och blanda ordentligt. Bärens syrlighet får avgöra hur mycket honung som används. För en burk på 350 g kan cirka 2 msk honung räcka.
- Är bären frysta kan de stå i rumstemperatur ett par timmar och röras om tillsammans med honungen då och då.
- Ös upp sylten i rena glasburkar, sätt på lock och förvara i kylskåp en begränsad tid.