Raw saffranscheescake med honung

Raw saffranscheescake med honung
Ingredienser botten

4 dl rostade och skalade hasselnötter
15 urkärnade dadlar
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk vatten

Tillagning botten

Mixa hasselnötter i en matberedare och lägg i dadlar, salt olja och vatten. Fortsätt mixa till en jämn massa.

Tryck ner nötsmeten i en form och ställ i kylskåp.

Ingredienser fyllning

3 msk honung
2 pkt saffran
250 g färskost
3 dl yogurt
skalet av 1 lime
1 1/2 dl frysta bär

Tillagning fyllning

Blanda honung och saffran i en skål.

Vispa ner resten av ingredienserna.

Häll fyllningen över nötbotten.

Täck över formen med folie och låt stå i frysen minst 2 timmar, gärna längre.

Ta ut kakan ur frysen och dekorera med bär ca 20 min innan servering.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: