ALLT OM HONUNG
Raw saffranscheescake med honung

Raw saffranscheescake med honung

Cheescake med saffran och honung som fryses istället för att bakas ugn.

Botten

4 dl rostade och skalade hasselnötter
15 urkärnade dadlar
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk vatten

Fyllning

3 msk honung
2 pkt saffran
250 g färskost
3 dl yogurt
skalet av 1 lime
1 1/2 dl frysta bär

Gör så här

  1. Mixa hasselnötter i en matberedare och lägg i dadlar, salt olja och vatten. Fortsätt mixa till en jämn massa.
  2. Tryck ner nötsmeten i en form och ställ i kylskåp.
  3. Blanda honung och saffran i en skål.
  4. Vispa ner resten av ingredienserna.
  5. Ta nötbotten från kylen och häll fyllningen över.
  6. Täck över formen med folie och låt stå i frysen minst 2 timmar, gärna längre.
  7. Ta ut kakan ur frysen och dekorera med bär ca 20 min innan servering.
error: