ALLT OM HONUNG
Raw saffranscheescake med honung

Raw saffranscheescake med honung

Cheescake med saffran och honung som fryses istället för att bakas ugn.

Botten

4 dl rostade och skalade hasselnötter
15 urkärnade dadlar
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk vatten

Fyllning

3 msk honung
2 pkt saffran
250 g färskost
3 dl yogurt
skalet av 1 lime
1 1/2 dl frysta bär

Gör så här

  1. Mixa hasselnötter i en matberedare och lägg i dadlar, salt olja och vatten. Fortsätt mixa till en jämn massa.
  2. Tryck ner nötsmeten i en form och ställ i kylskåp.
  3. Blanda honung och saffran i en skål.
  4. Vispa ner resten av ingredienserna.
  5. Ta nötbotten från kylen och häll fyllningen över.
  6. Täck över formen med folie och låt stå i frysen minst 2 timmar, gärna längre.
  7. Ta ut kakan ur frysen och dekorera med bär ca 20 min innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: