Cheescake med saffran och honung som fryses istället för att bakas ugn.
Botten
4 dl rostade och skalade hasselnötter
15 urkärnade dadlar
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk vatten
Fyllning
3 msk honung
2 pkt saffran
250 g färskost
3 dl yogurt
skalet av 1 lime
1 1/2 dl frysta bär
Gör så här
- Mixa hasselnötter i en matberedare och lägg i dadlar, salt olja och vatten. Fortsätt mixa till en jämn massa.
- Tryck ner nötsmeten i en form och ställ i kylskåp.
- Blanda honung och saffran i en skål.
- Vispa ner resten av ingredienserna.
- Ta nötbotten från kylen och häll fyllningen över.
- Täck över formen med folie och låt stå i frysen minst 2 timmar, gärna längre.
- Ta ut kakan ur frysen och dekorera med bär ca 20 min innan servering.