ALLT OM HONUNG
Skiktad honung

Skiktad honung

Skiktad honung kan uppstå om honung förvaras i för hög värme eller oregelbunden förvaringstemperatur.

Hur ser skiktad honung ut?

Kristalliserat druvsocker sjunker till botten och fruktsocker lägger sig överst. Du ser tydligt hur honungen ligger i två skikt, ett mer transparent skikt och ett mer ogenomskinligt skikt.

Film som visar skiktad honung.

Varför skiktar sig en del honung?

Om honungen skiktar sig eller inte kan bero på honungssort. Honung skiktar sig oftast när den står lång tid utan användning i varm eller varierande temperatur.

Vad gör jag med skiktad honung?

Det är inget fel på honung som skiktat sig, rör samman skikten med en sked och ställ honungsburken på en svalare plats med konstant temperatur.

Skiktning i honung kan resultera i jäsning. Om du ogillar smaken av eventuell jäst honung kan du alltid använda honungen till matlagning.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.