Syrningskärl med tyngder | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Havrefrallor med honung
Recept på saftiga havrefrallor i bitar bakade med honung. Trevligt matbröd till, frukost mellanmål eller när som helst. Ingredienser 3 dl havregryn 7 dl mjölk 50 g smör 50 g jäst 1 tsk salt 2 msk honung 10 dl siktat...
Honungskaka från Gästrikland
Kaka med honung och russin a la Gästrikland. Servera till kaffet. Receptet är från boken Svenska landskapsrätter, Oskar Jakobsson 1963. Ingredienser 150 g honung 1 dl strösocker 100 g smör 2 ägg 3 1/2 dl vetemjöl 1 tsk...
Biprodukter
Biprodukter, bi-produkter, bikupeprodukter eller biodlingsprodukter är samlingsnamn för produkter från bisamhället som honungsbin producerar och vilka människan har använt sig av under årtusenden. Här läser du mer om...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.