ALLT OM HONUNG
Tarte tatin med päron och honung

Tarte Tatin med päron och honung

Fransk paj eller tårta med päron karamelliserade i honung. Servera som dessert eller till fika.

Ingredienser

4-5 små päron
2 msk honung
75 g smör
50 g hackad mandel
2 plattor fryst smördeg

Gör så här

  1. Skala och dela päronen. Skär bort kärnhus.
  2. Smält honung i en medelstor stekpanna tills den börjar sjuda. Lägg i smöret och värm till det smält. Ta bort pannan från värmen och strö över den hackade mandeln och lägg på päronen med snittytan uppåt.
  3. Låt smördegen tina ca 30 min. Förena smördegsplattornas långsidor med lite vatten. Kavla så ut dem till stekpannans storlek. Lägg degen på päronen och tryck ner den runt kanterna i stekpannan. Grädda i 20-25 min i 200° mitt i ugnen.
  4. Ta ut kakan och låt den vila ca 5 min. Lägg ett fat ovanpå kakan och vänd stekpannan hastigt runt så päronen hamnar uppåt på pajen. Servera med glass eller vispad grädde.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.