Texas chili med honung.
4-8 personer
Ingredienser
1 röd chilifrukt, skuren på mitten
150 g rökt sidfläsk, hackat i tärningar
2 grovt hackade vitlöksklyftor
1,2 kg högrev
1/2 dl chilipulver
1/2 liter öl
1/2 msk spiskummin
1/2 msk oregano
3 msk honung
2 msk vetemjöl till redning
Tillagning
Tärna köttet och bryn det runt om. Lägg i en gryta.
Bryn fläsket tillsammans med vitlök.
Lägg fläsket i grytan tillsammans alla ingredienser utom mjölet.
Koka up och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills köttet faller sönder. Cirka 3 timmar.
Lyft upp köttet på en tallrik, red såsen med mjölet och lägg tillbaka köttet igen.
Chilin blir bäst om den tillagas dagen innan så att smakerna får mogna.
Servera med guaccamole, picklade jalapenos, gräddfil, nacho-chips eller tortilla-bröd, rödlök, tomat, sallad och färsk koriander.