ALLT OM HONUNG
Texas Chili med honung

Texas chili med honung

Texas chili med honung. Chilin blir bäst om den tillagas dagen innan så att smakerna får mogna.

4-8 personer

Ingredienser

1 röd chilifrukt, skuren på mitten
150 g rökt sidfläsk, hackat i tärningar
2 grovt hackade vitlöksklyftor
1,2 kg högrev
1/2 dl chilipulver
1/2 liter öl
1/2 msk spiskummin
1/2 msk oregano
3 msk honung
2 msk vetemjöl till redning

Till servering

Guaccamole
Picklade jalapenos
Gräddfil
Nacho-chips eller tortilla-bröd
Rödlök, tomat, sallad och färsk koriander.

Tillagning

  1. Tärna köttet och bryn det runt om. Lägg i en gryta.
  2. Bryn fläsket tillsammans med vitlök.
  3. Lägg fläsket i grytan tillsammans alla ingredienser utom mjölet.
  4. Koka up och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills köttet faller sönder. Cirka 3 timmar.
  5. Lyft upp köttet på en tallrik, red såsen med mjölet och lägg tillbaka köttet igen.
  6. Låt smakerna i chilin mogna ett dygn innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: