ALLT OM HONUNG
Tunnbröd med honung | ALLT OM HONUNG

Tunnbröd med honung

Recept på tunnbröd bakat med honung.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rågmjöl eller rågsikt
  • 5 dl kornmjöl
  • 3-4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Rör ner jäst, salt och honung i fingervarm mjölk.
  3. Tillsätt allt mjöl och blanda väl.
  4. Mjöla bakbordet med kornmjöl.
  5. Stjälp upp degen och forma ca 24 runda bullar utan knådning.
  6. Kavla ut varje bulle tunt med slät kavel och sedan kruskavel, mjöla och vänd hela tiden.
  7. Lägg 2-3 kakor i taget på bakplåt.
  8. Grädda en plåt i taget cirka 4 minuter. Kort tid ger mjukare bröd och längre ger hårt bröd.
  9. Låt tunnbrödet svalna på galler.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.