ALLT OM HONUNG
Ugnsbakade rotsaker med honung

Ugnsbakade rotsaker med honung

Prova att baka rotsaker i ugn med honung. Passar bra till kött- eller kycklingrätter.

4-6 portioner

Ingredienser

Ca 1 kg rotsaker
1 msk olivolja
1 msk honung
Saften av 1 liten citrusfrukt, t ex citron, lime eller apelsin
Rosmarin eller annan kryddväxt (helst färsk)
Salt och svartpeppar

Till servering

Kött eller kyckling

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär rotsakerna i mindre bitar.
  3. Blanda rotsakerna med olja, honung, citrussaft, kryddväxt, salt och peppar på ugnssäker form eller långpanna.
  4. Baka i ca 30 min tills rotsakerna är mjuka.
  5. Servera till kött eller kyckling.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare.  Läs mer

error: