ALLT OM HONUNG
Ugnsbakade rotsaker med honung

Ugnsbakade rotsaker med honung

Prova att baka rotsaker i ugn med honung. Passar bra till kött- eller kycklingrätter.

4-6 portioner

Ingredienser

Ca 1 kg rotsaker
1 msk olivolja
1 msk honung
Saften av 1 liten citrusfrukt, t ex citron, lime eller apelsin
Rosmarin eller annan kryddväxt (helst färsk)
Salt och svartpeppar

Till servering

Kött eller kyckling

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär rotsakerna i mindre bitar.
  3. Blanda rotsakerna med olja, honung, citrussaft, kryddväxt, salt och peppar på ugnssäker form eller långpanna.
  4. Baka i ca 30 min tills rotsakerna är mjuka.
  5. Servera till kött eller kyckling.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: