ALLT OM HONUNG
Vild vårsallad med honungsinlagda tranbär

Vild vårsallad med honungsinlagda tranbär

Sallad vårens vilda späda blad, brieost och tranbär inlagda i honung. Servera som förrätt eller tillbehör. Tänk på att förbereda tranbären dagen före.

4 portioner

Ingredienser

8 dl blandade späda blad av t.ex. kirskål, maskros, lind eller körvel
3 dl almfrukter
200 g brieost
Rapsolja
Salt och peppar

Honungsinlagda tranbär (görs dagen före):

250 g färska eller frysta tranbär
1 bit färsk ingefära
2 dl vatten
2 dl honung

Gör så här

  1. Skala och tärna ingefäran fint.
  2. Koka vattten, honung och ingefära.
  3. Slå lagen över tranbären och låt svalna. Låt stå i kylskåp över natten.
  4. Blanda salladsbladen med almfrukterna och lägg på tallrikar.
  5. Dela brieosten och lägg den på salladen.
  6. Sila av lagen, strö över tranbären och ingefäran.
  7. Ringla över rapsolja och krydda med salt och peppar.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: