Sallad vårens vilda späda blad, brieost och tranbär inlagda i honung. Servera som förrätt eller tillbehör. Tänk på att förbereda tranbären dagen före.
4 portioner
Ingredienser
8 dl blandade späda blad av t.ex. kirskål, maskros, lind eller körvel
3 dl almfrukter
200 g brieost
Rapsolja
Salt och peppar
Honungsinlagda tranbär (görs dagen före):
250 g färska eller frysta tranbär
1 bit färsk ingefära
2 dl vatten
2 dl honung
Gör så här
- Skala och tärna ingefäran fint.
- Koka vattten, honung och ingefära.
- Slå lagen över tranbären och låt svalna. Låt stå i kylskåp över natten.
- Blanda salladsbladen med almfrukterna och lägg på tallrikar.
- Dela brieosten och lägg den på salladen.
- Sila av lagen, strö över tranbären och ingefäran.
- Ringla över rapsolja och krydda med salt och peppar.